Lókórház: Mikor lehet ránk szükséged? Mit kell tudnod?

Minden állat életében fontos a megfelelő orvosi ellátás, lótartók számára azonban különösen lényeges kérdés az, hogy kisebb-nagyobb problémák, betegségek, sérülések esetén kihez fordulhatnak. Ezen állatok kezelése gyakran speciális felszerelést, épületet és körülményeket igényel, ami a legtöbb állatorvosi intézményben nem áll rendelkezésre. Ezért is fontos tudni, hol van a legközelebbi lókórház, mikor érdemes felvenni velük a kapcsolatot, illetve milyen problémák esetén tudnak segíteni. Most ilyen szempontból mutatjuk be a Kincsem Állategészségügyi Központot!

Miért különleges egy lókórház?

Egy lókórház máshogy épül fel, mint a hagyományos, főleg kisállat ellátásra specializálódott intézmények. A lovak szakszerű ellátásához több feltételnek is meg kell valósulnia egyszerre, hiszen más esetben lehetetlenné válna az ellátás. Nézzük meg ezeket!

A felsoroltakon kívül persze egy lókórháznak még számos más felszerelésre is szüksége lehet, de ebből már láthatod, mi mindenben tér el egy ilyen intézmény – például a Kincsem is – a kisállatok ellátására szakosodott rendelőktől.

Mikor érdemes lókórházban kezelni egy lovat?

Lókórházi kezelésre több esetben is sor kerülhet, de általában komolyabb egészségügyi problémák, műtétek, súlyosabb sérülések esetén választják a tulajdonosok ezt a megoldást – amennyiben a ló állapota megengedi a szállítást.

Fontos a lókórházi kezelés altatásban végzett műtéteknél (ivartalanítás, végtagműtétek, gyomor műtétek), helyreállító műtéteknél, olyan kezeléseknél, melyeknél folyamatos állatorvosi felügyeletre van szükség, illetve más, egyedi megítélés alapján a tartás helyén nem kezelhető betegségnél.

Milyen kezeléseket végzünk a Kincsem lókórházban?

A Kincsem Állategészségügyi Központban szerencsére minden feltétel adott a lovak kezeléséhez – legyen szó akár képalkotó vizsgálatokról, akár műtéti kezelésekről, akár szülészeti ellátásról.

Nézzünk pár példát ahhoz kapcsolódóan, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk lovaid számára:

Mivel a Kincsem területén saját, kamerával megfigyelt boxok is találhatók, így a lovak akár a helyszínen is lábadozhatnak, állatorvosi felügyelet mellett, a lószállító pedig kamerával őrzött, parkolónkban is hagyható.

 

Mit kell tudnod a bejelentkezésről, egyeztetésről, érkezésről?

Kincsem Lókórház - parkoló

Mivel a lovak kezelése gyakran összetett feladat, fontos, hogy probléma esetén először is egyeztessünk a kialakult helyzetről. Keress minket bátran telefonon, vagy más módon, hogy megbeszélhessük, pontosan milyen állapotban van lovad, hiszen így felkészülhetünk az érkezésedre.

 

Az egyeztetés alapján segítünk eldönteni, szüksége van-e lovadnak lókórházi ellátásra, illetve szállítható-e az állat, vagy túl nagy kockázat lenne. Ha úgy látjuk jónak, megbeszéljük, mikor tudunk fogadni benneteket, így mire megérkeztek, minden készen áll majd az állat kezelésére.

Kórházunkat Hajdúböszörményben, a Hunyadi János Krt. 60-62. szám alatt találjátok majd, érkezéskor pedig elég dudálnotok, vagy becsengetni a főbejárat melletti csengőn, kollégáink érkezni fognak és kinyitják nektek a nagykaput. 

+36 20 380 8180

info@kincsemallatkorhaz.hu