Oltóprogram

Gondoskodj kedvenceidről védőoltások segítségével is, hiszen ezek a vakcinák rengeteg súlyos betegségtől óvhatják meg őket. Kutyád, cicád, nyulad és lovad egészsége múlik azon, hogy megkapja-e a megfelelő védettséget, ilyen módon ráadásul más állatokért is rengeteget tehetsz!

Miért fontos, hogy az állatok is megkapják a szükséges védőoltásokat?

Arról nem is beszélve, hogy a kötelező vakcinázást törvény írja elő minden gazdinak!

Persze szeretnénk, ha nem ezért, hanem szeretetből és féltésből hoznátok el hozzánk kedvenceiteket.

A legfontosabb oltásokat a leggondoskodóbb kezek adják majd be nekik!

Ezeket tudtad?

A veszettség egy igen fájdalmas, agyvelőgyulladással, görcsökkel és bénulással járó betegség, ami pár nap alatt végzetes lehet, ráadásul az állatok harapásával emberekre is átterjedhet.

A parvo vírus a kutyákat támadja és a belek  nyálkahártyájának teljes elvesztését okozhatja. A hasmenésből és hányásból fakadó komoly kiszáradás, a felborult elektrolit egyensúly, illetve a sérült beleken keresztül a véráramba jutó baktériumok súlyosan veszélyeztetik az eb életét.

Ha egy állat megfertőződik és veszetté válik, nem feltétlenül lesz ingerült vagy agresszív. Előfordulhat, hogy nem a „dühöngő”, hanem a „csendes forma” jelentkezik, amikor ez a tünet elmarad.

A parvo vírus nagyon sokáig fertőzőképes marad, így akár úgy is megbetegedhet a kutyád, hogy a vírussal korábban érintkezett utcai cipődet megnyalja.

A macskaleukózis daganatos megbetegedéseket és csontvelő, valamint immunrendszer eredetű problémákat is okozhat, ami a cica végleges altatását teheti szükségessé. 

A leukózist nem lehet gyógyítani, ezért a megelőzésre kell nagy gondot fordítani.

A tetanuszos lovak több, mint 60%-a elpusztul, de a túlélők nagy része is maradandó károsodást szenved. 

A mixomatrózis a nyulak súlyos, nagy fájdalmakkal járó betegsége, ami igen ritka esetben gyógyítható. Védőoltás hiányában gyakran elhulláshoz vezet. Legtöbbször bolhák és szúnyogok terjesztik, de a nyuszik egymástól is elkaphatják.

A tetanusz betegség kórokozója neurotoxint termel, ami egy nagyon erős idegméreg. Ennek hatására a ló izmai begörcsölnek, sem inni, sem enni, sem üríteni nem tud, felszökik a láza és a légzése is nehézkessé válik.

Szolgáltatások_kutya

Elérhető oltásaink kutyák számára:

Szolgáltatások_macska

Elérhető oltásaink macskák számára:

Szolgáltatások_nyúl

Elérhető oltásaink nyulak számára:

Szolgáltatások

Elérhető oltásaink lovak számára:

Védd meg kedvenceidet és jószágaidat, látogasd meg rendelőnket!